Den svenska skuld- och bostadsbubblan växer vidare

P g a tidsbrist har det varit få inlägg på bloggen under den sista tiden, även om bostadsmarknaden verkar hetare än någonsin. Vad som kommer hända regelmässigt på bostadsmarknaden inom en snar framtid verkar nu osäkert. Våra svenska politikerna har blivit uppläxade av EU p g a att de svenska skulderna rusar och även kommit med förslag på hur man ska göra för att råda bot på de problem vi har. Våra politiker verkar dock tänka lika kortsiktigt som vanligt, allt för att plocka politiska poäng inför valet istället för att komma med en hållbar långsiktig lösning. Detta får väl anses typiskt politiker där ingen vågar göra någonting för att trampa potentiella väljare på tårna, och samtigt som ingenting händer växer en av världens största bostadsbubblor bara sig större.

Annonser

3 thoughts on “Den svenska skuld- och bostadsbubblan växer vidare

 1. Ping: Ett litet steg i rätt riktning | Bostadsmarknaden

 2. Ping: Anders Borg hoppas på högre makter | Bostadsmarknaden

 3. Förklaring hur svår landsbygdsutvecklingen faktiskt är
  Det är så att Länsstyrelsen lämnar naturligtvis in synpunkter i kommunernas process med att ta fram LIS-områden till översiktsplanen. När ett område pekas ut som LIS-område innebär det inte att strandskyddet inom området upphävs överhuvudtaget.
  Varje verksamhet, byggnation, åtgärd och dylikt som är förbjuden att utföra inom strandskyddsområde måste prövas mot de särskilda skäl som finns angivna för dispens i miljöbalken. De särskilda skäl som kan åberopas står i 7 kap 18 c punkt 1-6 och d §§ miljöbalken. Det sistnämnda kan åberopas om det gäller ett LIS- område.
  När det gäller landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS) får man beakta om ett strandnära läge för en byggnad, verksamhet, anläggning eller åtgärd bidrar till utvecklingen av landsbygden.
  Och när det gäller byggnation av enstaka en- eller två bostadshus inom LIS- område är en förutsättning för dispens att det uppförs i anslutning till ett befintligt bostadshus.
  Det som finns skrivet om begreppet i anslutning till är ”Endast i undantagsfall, huvudsakligen i glest bebyggda delar av landet eller vid gårdsmiljöer, kan ett hus anses ligga i anslutning till ett befintligt bostadshus om avståndet är tvåhundra meter.
  I större delen av Sverige bör avståndet i allmänhet vara klart mindre än så för att bestämmelsen ska vara tillämplig” (regeringens proposition 2008/09:119).
  Anledningen är att det annars finns en risk att ny bebyggelse utvecklas på ett ostrukturerat och felaktigt sätt och med stora avstånd och att det i många fall inte skulle finnas kvar några stora orörda strandskyddsområden för djur och växtriket och för allmänheten.
  En anledning till att det finns de som upplever motsättningar i strandskyddsärenden kan vara att man haft högre förväntningar på lättnader i strandskyddet än vad som faktiskt medges i lagen. Landsbygdsutveckling i strandnära lägen har för höga krav. Nya lagen mer restriktiv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s