Veckans nyheter

En händelserik vecka börjar snart närma sig sitt slut. I början av veckan sa alla oppositionspartier nej till förenklad borättsuthyrning, något som kanske inte var speciellt förvånande med tanke på den tunga kritik förslaget fått tidigare. Läs gärna också den utmärkta sammanställningen av åsikter angående ämnet hos bloggen Bobubbla?.

Sedan var det dags för Riksbanken att göra det lite oväntade draget att sänka styrräntan till 1,25%. För många låntagare är detta en glädjande nyhet i ett kortsiktigt perspektiv, vad som kommer hända mer långsiktigt när svenskarnas enorma skuldberg eventuellt växer p g a den låga räntan tar Carolina Neurath upp i ett inlägg på SvD. Sedan fortsätter man förundras över varför vissa större dagstidningar överhuvudet bryr sig om att fråga vad mäklarna tror och tycker. Den här gången får Erik Olsson uttala sig igen och menar att den sänkta räntan minskar “orosrabatten” eftersom den allmänna oron över ekonomin minskat. Hur han får till detta bakvända tankesätt är en gåta, men oförmågan att framföra logiska resonemang har han också bevisat tidigare.

Appropå skuldberget så fortsätter den viktiga debatten. Återigen är det stockholmarnas extremt höga skuldsättning som tas upp som exempel, och frågan är vad som kommer hända där om vi får samma scenario som i Danmark. Återigen är vi också med i världstoppen av bostadsbubblor.

Ett annat typ av hot när man ska köpa ny bostad kan man läsa om i SvD, så var noggranna med besiktningen innan ni köper ny bostad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s