Sverige har problem – stora problem

En kort sammanfattning av nyhetsveckan som berör bostadsmarknanden visar på stora problem inför framtiden. Vi kan i media läsa om att en stor del av svenskarna inte får lönen att räcka till nästa månadslön, och frågan är hur det kommer se ut när krisen drabbar oss ytterligare här i Sverige. Hur det här problemet påverkar bl a bostadsmarknaden kan ni läsa hos bloggen Flute-tankar.

Annika Winsth och Andreas Jonsson från Nordea går ut och talar om på DN Debatt att svenskarna inte har råd att betala tillbaka sina bolån. Skulle de behöva göra det kan det innebära negativa effekter på hushållens konsumtion hävdar de. När man inte har råd att betala tillbaka sina lån, trots att räntebördan är relativt låg som de säger, så är det ett problem, ett jätteproblem. Läs gärna en mer ingående analys av deras debattinlägg hos Cornucopia?.

Veckans “mest genomskinliga” måste vara Mäklarsamfundets beställningsartikel i SvD. Den är i princip för löjlig att ens kommentera, men det ger ett par goda skratt när Ingrid Eiken försöker sig på att beskriva omvärlden.

Övriga nyheter rapporterar om prisfall i Stockholms innerstad samt att t o m mäklarna går ut och säger att det är nyckfullt just nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s