Dagens Claudia

Vet inte hur hon lyckas, men hon bokstavligen sprutar ur sig härligt korkade kommentarer. Snart kommer det kanske bli ett stående inslag här på bloggen om hon fortsätter, Dagens Claudia.

Här kommer i a f dagens skörd från DI med Claudia Wörmann:

Det är inte en obalans mellan utbud och efterfrågan, men försäljningarna tar längre tid och då hinner det ackumuleras ett större förråd.”

Sedan fortsätter hon:

Hennes slutsats är att dramatiken uteblir och att stigande priser är ett möjligt framtidsscenario.

”Jag tror inte att priserna kommer att sticka rakt upp, utan utvecklingen kommer att bli lik den vi såg i slutet av fjolåret. När vi vet lite mer om hur världen kommer att utvecklas tror jag att vi får se stigande priser igen i vissa områden”, säger hon.

Märk väl att slutsatsen hon drar av att utbudet är rekordstort är alltså stigande bostadspriser. Det är bara applådera åt underhållningen.

Ytterligare en aspirant på Dagens Claudia är vice riksbanksordförande Barbro Wickman-Parak. Hon menar att:

De svenska hushållens skuldsättning har börjat dämpas och utgör ingen kris i nuläget. Det går inte att säga vilken nivå som är kritisk eller farlig ur ett ekonomiskt perspektiv.

Hur hon logiskt får ihop dessa meningar är en gåta. Dessutom är det tvärtemot vad EU-kommisionen säger.

Till sist så rapporteras det att FI:s Lars ”Det finns ingen bostadsbubbla” Frisell flyttar till Irland för jobb på centralbanken där. Förmodligen kommer det första han gör vara att förneka att Irland överhuvudtaget haft en bostadsbubbla. Tyvärr ligger FI’s slappa hantering bakom den svenska bostadsbubblan och att den vuxit sig så stor, och när det börjar bli uppenbart för de flesta passar Lars på att fly landet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s