Claudia gör det igen

Claudia Wörmann från Mäklarsamfundet fortsätter sin show och hoppar in lite här och där och livar upp debatten med roliga kommentarer om bostadsmarknaden. I P1-morgon får hon bemöta Bengt Hanssons syn på hur marknaden kommer utveckla sig, och hittar dessutom på en helt ny definition på vad en bubbla är.

Det känns inte riktigt som någon av de andra i programmet tar henne på sådant stort allvar, och det ska man nog inte heller göra när man lyssnar på vad hon säger och att hon dessutom är partisk i frågan, som tagits upp här så många gånger förr. Det är lite synd, då debatten om dagens bostadsmarknad blir lite fattig när argumenten från den sida som hävdar att det inte råder en obalans på marknaden blir så genomskinliga, och allt som oftast saknar substans. Däremot är det nog riktigt svårt att hitta teoretiskt välgrundade motargument, så det är nog också därför debatten ser ut som den gör.

Statens bostadskreditnämnd kom ut med en ny rapport idag där det går att läsa att de billiga rörliga bolånen, som dominerat de senaste 10 åren, troligtvis kommer försvinna. De skriver också att det finns möjligheter att undvika en större krasch, bara det görs något åt det snarast. Allt är alltså inte helt nattsvart på den svenska bostadsmarknaden, det finns små ljusglimtar.

Annonser

2 thoughts on “Claudia gör det igen

  1. Ping: Dagens Claudia | Bostadsmarknaden

  2. Ping: Bostadsbrist? | Bostadsmarknaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s