Komiska kommentarer om bostadsmarknaden

I veckan kom statistik över bostadspriserna för januari. Analys och kommentarer om detta görs som vanligt utmärkt på bloggen Cornucopia?.

Det har tidigare skrivits om partiska inlägg i debatten, och kan något bli tydligare i denna artikel där representater från bl a bank och mäklare får uttala sig? Annika Winsth försöker på ett krystat sätt förklara att prislyftet inte är oroande p g a att det skedde från låga nivåer efter bostadsbubblan i början av 90-talet, inte att de var för högt värderade under bubblans topp och sedan föll ner till normala nivåer. Sedan kommer Claudia Wörmann från Mäklarsamfundet och drämmer till med kommentarer som gör att man genast glömmer Annikas ologiska svammel. Claudia tycker nämligen så här:

Priset på en bostadsrätt i Stockholm har stigit 250 procent de senaste 15 åren. Inte heller det förvånar Wörmann. Och hon tror inte att det är orealistisk att vi får se en liknande utveckling de närmaste 15 åren.

Nu framgår det inte om hon är ironisk eller föröker vara lustig, så man får anta att hon är allvarlig. När mäklarna som mest behöver vinna tillbaka sitt förtroende efter artiklar som dessa, så fullkomligt ödelägger Claudia, analysansvarig på Mäklarförbundet, denna möjlighet. Dessutom är det extra korkat med tanke på att dagen innan gick EU-kommisionen ut med följande: Svensk ekonomi oroar EU-kommissionen, där just de svenska hushållens skuldsättning och dess ökning under de senaste åren är en av huvudpunkterna.

Övriga nyheter om bostadsmarknaden:

”Hushållens vilja att låna avgör”
Dags att tänka om vid bostadsköp

Annonser

3 thoughts on “Komiska kommentarer om bostadsmarknaden

  1. Ping: Claudia gör det igen | Bostadsmarknaden

  2. Ping: Dagens Claudia | Bostadsmarknaden

  3. Ping: Händelserik vecka | Bostadsmarknaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s